Dedicated server(s)

Dedicated server huren bij Serverlease is een verstandige keuze. Serverlease heeft meer dan 10 jaar ervaring met het hosten en beheren van dedicated servers. Of u nu zelf een dedicated server wilt beheren of u wilt het beheer van een dedicated server uitbesteden aan professionals, bij Serverlease bent u aan het goede adres.

Dedicated server huren

Belangrijkste ingrediŽnten voor een betrouwbare dedicated server zijn: betrouwbare hardware, betrouwbare software en een systeembeheerder met verstand van zaken. Serverlease heeft een ruime ervaring met HP servers. Deze HP servers zijn in de afgelopen jaren erg betrouwbaar gebleken.
Beheer van uw server
Bij Serverlease heeft u de mogelijkheid te beschikken over alle gemakken van een eigen server, terwijl u niet over uitgebreide technische kennis hoeft te beschikken om de server te beheren. Het beheren van uw server laat u over aan de professionals van Serverlease. Beschikt u wel over de benodigde technische kennis, ook dan bent u bij Serverlease aan het goede adres. Serverlease beheert voor u de hardware en u beheert de software.
Software
Uw server wordt standaard opgeleverd met daarop geÔnstalleerd Linux (Debian distributie) of Windows 2003 Server Standard Edition. Wanneer u wenst kan installeren wij voor u een Linux distributie naar keuze, echter deze wordt door Serverlease niet ondersteund. Wanneer u het beheer aan Serverlease wilt overlaten dient u een keuze te maken tussen Linux (Debian distributie) of Windows 2003 Server Standard Edition. Andere operating systems worden door Serverlease niet ondersteund en beheerd.

De installatie van Linux (Debian distributie) en Windows 2003 Server Standard Edition is inbegrepen in de eenmalige set-up kosten, u betaald dus geen extra kosten. Indien u wenst dat Serverlease andere software installeert dan de software welke door Serverlease wordt ondersteund, wordt afhankelijk van het soort software optioneel een meerprijs berekend.
Service Level Agreements
Dedicated servers worden standaard geleverd met service level 0 (SLA 0). Deze basis SLA houdt in dat eventuele hardware storingen tijdens kantooruren voor de volgende werkdag worden onderzocht en vanaf dat moment ook wordt begonnen met het verhelpen van de storing. De reactietijd op SLA's varieert van minimaal 4 uur tot maximaal de volgende werkdag. Het binnen de gestelde tijd ter plekke zijn van een system engineer is geen garantie voor de tijdsduur waarin het probleem wordt opgelost. Echter wanneer een hardware matige storing dermate ernstig is zal Serverlease kiezen voor het inzetten van een nieuwe HP machine, in plaats van eerst te onderzoeken welke hardware problemen geeft en vervolgens de defecte hardware te vervangen.

 

Wanneer u snellere responstijden wenst kunt u upgraden naar een hogere service level agreement. Bij service level 0 tot en met 3 bent u zelf verantwoordelijk voor het beheer van uw server en krijgt u zelf de beschikking over de administrator of root wachtwoorden van de server. Bij SLA 4 en hoger besteedt u het beheer van de server uit aan Serverlease.

Vanaf SLA 4 beheert Serverlease tevens de software welke op uw server is geÔnstalleerd. Bij SLA 3 en 7 is het tegen meerprijs mogelijk de responstijd te verkorten naar 2 uur.

De mogelijke service levels zijn:

Hardware Software Beheer Maandelijks
SLA0 8x5xNBD nvt zelfstandig €     0,-
SLA1 12x5x4 nvt zelfstandig €   30,-
SLA2 12x7x4 nvt zelfstandig €   60,-
SLA3 24x7x4 nvt zelfstandig € 120,-
SLA4 8x5xNBD 8x5xNBD uitbesteed € 140,-
SLA5 12x5x4 12x5x4 uitbesteed € 160,-
SLA6 12x7x4 12x7x4 uitbesteed € 185,-
SLA7 24x7x4 24x7x4 uitbesteed € 225,-

Mogelijke reactietijden:

8x5xNBD Next business day (ma - vr): 09:00 - 17:00
12x5x4    (ma - vr): 08:00 - 20:00, binnen 4 uur
12x7x4    Every day: 08:00 - 20:00, binnen 4 uur
24x7x4    Every day: 24 uur, binnen 4 uur
x2 ipv x4 Verkorten responstijd naar 2 uur (SLA 3&7)

Controlpanels
Vanaf service level 0 tot en met 3 is het mogelijk de server uit te rusten met een door Serverlease te leveren controlpanel. "Provider" levert tegen een eenmalige meerprijs een OS afhankelijk controlpanel. Voor Linux OS is dit DirectAdmin, eenmalige kosten € 89,-. Voor Windows (Microsoft) OS is dit Helm, eenmalige kosten € 600,-. U kunt vanaf service level 0 tot en met 3 er ook voor kiezen om een door uzelf aan te schaffen controlpanel te installeren.

Vanaf service level 4 is het voor "CliŽnt" niet mogelijk een controlpanel te gebruiken daar het beheer van de server door "Provider" wordt verzorgd. Vanaf SLA 4 wordt indien gewenst een door Serverlease ontwikkelde reselleromgeving met geÔntegreerd controlpanel op uw dedicated server geÔnstalleerd. Het gebruik van ons eigen controlpanel is gratis. Hiermee bent u in staat de voor uw klanten bij Serverlease geregistreerde domeinnamen te beheren en hosting aan te maken en te beheren op uw dedicated server zonder dat u hiervoor hoeft te beschikken over veel technische kennis.
Server specificaties
Meer informatie over dedicated servers met Linux installatie en dedicated servers met Windows 2003 Server Standard edition installatie vindt u op de pagina's: Dedicated server Linux en Dedicated server Windows